Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΠΙΧΕΙΡΩ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ


Για να ξεκινήσετε μια νέα επιχείρηση ή να επεκτείνετε την επιχειρηματική σας δραστηριότητα σε άλλη χώρα της ΕΕ, πρέπει να γνωρίζετε τους κανόνες που ισχύουν και το αρμόδιο εθνικό σημείο επαφής Άνοιγμα εξωτερικού συνδέσμου για τη σύσταση εταιρείας στη συγκεκριμένη χώρα.

Ως πολίτης της ΕΕ, έχετε δικαίωμα:

να συστήσετε δική σας επιχείρηση (ακόμα και ως ατομική επιχείρηση) σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ, στην Ισλανδία, στη Νορβηγία ή στο Λιχτενστάιν

να συστήσετε υποκατάστημα υπάρχουσας επιχείρησης η οποία έχει έδρα στην ΕΕ και είναι ήδη καταχωρισμένη σε μια χώρα της ΕΕ

Απαιτήσεις

Οι απαιτήσεις ποικίλλουν ανάλογα με τη χώρα. Ωστόσο, η ΕΕ παροτρύνει όλες τις χώρες να επιτύχουν ορισμένους στόχους για να διευκολύνουν τη σύσταση νέων εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των εξής:

·       σύσταση εταιρείας σε 3 εργάσιμες ημέρες το πολύ

·       κόστος μικρότερο των 100 ευρώ

·       ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών μέσω ενός μοναδικού διοικητικού φορέα

·       ολοκλήρωση όλων των διατυπώσεων καταχώρισης μέσω διαδικτύου

·    καταχώριση μιας εταιρείας σε άλλη χώρα της ΕΕ μέσω διαδικτύου (με τη βοήθεια των εθνικά σημεία επαφής Άνοιγμα εξωτερικού συνδέσμου)

·       Χρηματοδότηση και στήριξη

 

Μια σειρά από έργα έχουν σκοπό να βοηθήσουν τις νεοσύστατες επιχειρήσεις στην ΕΕ:

Το Startup Europe αυξάνει τις δυνατότητες δικτύωσης μεταξύ νεοφυών επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας, επεκτεινόμενων επιχειρήσεων, επενδυτών, επιταχυντών, εταιρικών δικτύων, πανεπιστημίων και μέσων ενημέρωσης.

Το Startup Europe Partnership είναι μια ολοκληρωμένη πανευρωπαϊκή ανοικτή πλατφόρμα καινοτομίας που βοηθά τις καλύτερες επεκτεινόμενες επιχειρήσεις της ΕΕ να αναπτυχθούν.

Το InvestEU Portal συγκεντρώνει επενδυτές και φορείς υλοποίησης έργων σε μια ενιαία πανευρωπαϊκή βάση δεδομένων επενδυτικών ευκαιριών.


Η 2Ν Business consulting  είναι στη διάθεση σας για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα :

273 113 16 32 , 6944 929 934 & 6936 705 231

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ταμείο Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ) του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα»

Στο πλαίσιο του ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ, προϋπολογισμού 500 εκατ. ευρώ, αναμένεται ότι θα διατεθούν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις δάνεια ύψους 2,2, δισ. ευρώ- με τη μόχλευση μέσα από το τραπεζικό σύστημα- με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, διευρύνοντας τον κύκλο των χρηματοδοτούμενων ΜμΕ και την περίμετρο δανεισμού τους. Το Ταμείο Εγγυοδοσίας ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ, αποτελείται από  δύο επιμέρους Ταμεία , το  Ταμείο Εγγυοδοσίας  και το  Ταμείο Δανείων : Το  Ταμείο Εγγυοδοσίας  παρέχει προστασία πιστωτικού κινδύνου με τη μορφή εγγύησης για το σύνολο των επιλέξιμων επιχειρήσεων. Προσφέρει  εγγύηση  από  70%  έως  80%  σε επενδυτικά δάνεια (ύψους 10.000 ευρώ έως 10 εκατ. ευρώ), σε δάνεια κεφαλαίου κίνησης και δάνεια ανακυκλούμενης πίστωσης (από 10.000 ευρώ έως 500.000 ευρώ). Επίσης, προσφέρει επιδότηση επιτοκίου δύο ποσοστιαίων μονάδων για δυο έτη, σε επιχειρήσεις της Αττικής και του Νοτίου Αιγαίου, και τριών ποσοστιαίων μονάδων σε επιχειρήσεις των υπολοίπων Περιφερειών της χώρας.  Για δάνεια έως 50.000 ευρώ δεν θα απαιτ

ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ : Πρόγραμμα Απόκτησης Επαγγελματικής Εμπειρίας - Προεργασία για νέους ανέργους 18 - 29 ετών

Ξεκίνησε νέο πρόγραμμα  Απόκτησης Επαγγελματικής Εμπειρίας - Προεργασία για νέους ανέργους 18 - 29 ετών ΣΚΟΠΟΣ Η προετοιμασία 25.000 ανέργων 18-29 ετών για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας . ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα σε όλη τη χώρα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μίας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού κατά το τρίμηνο πριν την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΔΥΠΑ. ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ Άνεργοι 18-29 ετών εγγεγραμμένοι στο ψηφιακό μητρώο ανέργων της ΔΥΠΑ, οι οποίοι δεν συμμετέχουν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης ή κατάρτισης ούτε απασχολούνται κατά την υπόδειξή τους μέχρι την τοποθέτηση τους στην επιχείρηση (συμφωνητικό συνεργασίας). Πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε από τα κατά τόπους γραφεία της ΔΥΠΑ , είτε τηλεφωνικά ή από τους λογιστές σας.

Σχέδια Προσαρμογής Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Δυναμικότητας 20-50 Ετήσιων Μονάδων Εργασίας (EME)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ η προδημοσίευση του προγράμματος  "Σχέδια Προσαρμογής Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Δυναμικότητας 20-50 Ετήσιων Μονάδων Εργασίας (EME)". ​Υποστήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων δυναμικότητας 20-50 απασχολουμένων (Eτήσιες Mονάδες Eργασίας – EME) για την ανάπτυξη και εφαρμογή σχεδίων προσαρμογής τους σε απαιτήσεις σύγχρονης οργανωτικής λειτουργίας και ανάπτυξης δεξιοτήτων του προσωπικού τους, με έμφαση σε θέματα επιλογών «πράσινης» διαχείρισης, ψηφιακού εκσυγχρονισμού, εξωστρέφειας και διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας.​ Σε ποιους απευθύνεται Υφιστάμενες μικρομεσαίες επιχειρήσει ς , οι οποίες κατά το έτος 20​​23 είχαν τουλάχιστον 20 EME απασχόλησης.​​ Οι αιτήσεις χρηματοδότησης θα υποβάλλονται μόνον ηλεκτρονικά χωρίς την προσκόμιση φυσικού φάκελου δικαιολογητικών μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων (ΟΠΣΚΕ). Η προθεσμία και ο τρόπος υποβολής, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, οι υποχρεώσεις των δικαιούχων, τα κριτήρια αξιολόγησης